Over Fiore

Bijna 10 jaar geleden is Fiore Uitvaartzorg & Afscheidshuis ontstaan. Eind 2013 heeft eigenaar Pieter Kessels de onderneming opgezet. Eerst als uitvaartverzorger en heel kort hierna, na de nodige verbouwingen, is het Afscheidshuis hierbij gekomen. Met deze bijzondere locatie is het aanbod van Fiore compleet.

Voor alle inwoners van het Land van Cuijk en in de aangrenzende provincies zoals Gelderland en Limburg, is Fiore de meest toegankelijke en betrokken uitvaartonderneming. Met een compleet team dat alle facetten in de uitvaartbranche uit ervaring kent, biedt Fiore echt die aandacht, respect en zorg die iedereen verdient bij een definitief afscheid. Iedereen bij Fiore heeft dezelfde passie en toewijding; we zorgen er met z’n allen voor dat de uitvaart op maat van een dierbare wordt gemaakt, zodat op een passende en waardige wijze afscheid genomen kan worden. Met persoonlijke betrokkenheid zorgen we ervoor dat nabestaanden na de uitvaart voor de mooie herinnering koesteren.

Fiore verzorgt de gehele uitvaart. Van het ophalen en verzorgen van de overledene, de opbaring, het rouwbezoek, de rouwbrieven, de bloemen, de prentjes, de afscheidsceremonie tot de begrafenis of crematie en het samenzijn hierna. Tot ver na het definitieve afscheid zullen wij de nabestaanden begeleiden, steunen, adviseren en ontzorgen. We blijven betrokken tot ver na de laatste groet.

Sedum
Eind 2013 is Pieter Kessels gestart als zelfstandig uitvaartondernemer en noemde zijn bedrijf ‘Fiore’. Fiore is bloem in het Italiaans. De symbolische betekenis van bloemen bij een uitvaart is gebaseerd op de vergankelijkheid van het bestaan. Bloemen verwelken en vergaan net als het lichaam.

In het logo van Fiore Uitvaartzorg & Afscheidshuis wordt ook een bloem gebruikt, hier is Sedum afgebeeld. Sedum wordt ook wel Hemelsleutel genoemd en zo gebruiken wij hem bij Fiore ook. Bij elke uitvaart knippen wij een takje Sedum uit onze voortuin en leggen deze bij de overledene, zo heeft deze altijd de sleutel tot de Hemel bij zich. Wist je dat een andere naam voor Sedum ook het Pleisterplantje is? Het heeft namelijk een geneeskrachtige werking tegen winterhanden en kleine wondjes.