De uitvaart

Rouwkaart
De rouwkaart is het meest persoonlijke onderdeel van het afscheid en dient met aandacht samengesteld te worden. Fiore helpt u met het vertalen van overlijdensbericht naar een perfect passende uitnodiging voor de laatste groet. Uw eigen teksten, foto’s of tekeningen kunnen een belangrijke bijdrage hiervoor zijn. Dat maakt het allemaal nog persoonlijker.

Rouwadvertentie
Wilt u niemand vergeten te informeren en nog een extra eerbetoon aan de overledene geven? Plaats dan een rouwadvertentie in de lokale kranten. Ook hierbij kan Fiore u helpen.  

Prentje
Na de afscheidsceremonie is een tastbare herinnering van de overledene vaak een extra steuntje in het rouwproces wat iedereen doorgaat. We maken het graag net zo persoonlijk en met aandacht als de rouwkaart.

De kist
Afgestemd op de wensen, maar ook zeker op het budget, is de keuze van de kist voor de overledene ook een belangrijk onderdeel van de uitvaart. De basiskist is volledig uit duurzaam hout vervaardigd. U kunt zelf uit het ruime aanbod kiezen uit een kist van traditioneel ecologisch afbreekbaar materiaal tot aan een baarplateau of een beschilderbare kist. Wij helpen u graag met het kiezen van een passende omhulling.  

Bloemen
Bij alle bijzondere momenten in het leven geven bloemen uw uiting van liefde. Bloemen staan voor medeleven, complimenten en geven troost. U kunt zelf u eigen lokale bloemist kiezen om een passend rouwboeket of rouwstuk voor u te maken en te laten bezorgen bij Fiore. Heeft u hier hulp bij nodig, dan helpen wij u graag.

Vervoer
Fiore heeft een eigen rouwauto voor het rouwvervoer. Voor de uitvaart kan het wagenpark geheel naar wens worden aangepast met volgauto’s. Liever een bakfiets, koets of oldtimer? Het kan allemaal door Fiore geregeld worden.

Afscheidsceremonie
Hoe brengen we de allerlaatste groet? De afscheidsceremonie kan op vele manieren worden ingevuld. Kiest u voor een kerkelijke uitvaart, een dienst in uw eigen tuin of in ons Afscheidshuis? De bijeenkomst kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Fiore helpt u met het geven van advies, de planning, logistiek en verzorgen van het passende afscheid.

Muziek
Muziek tijdens de uitvaart biedt ruimte voor het ophalen van herinneringen en een moment van bezinning. Wat u hoort is de vertaling van herinneringen van de overledene naar klanken. Daarom is het kiezen van de juiste muziek ook best lastig en helpen wij u graag hierbij.

Uitvaartverzorger & Ritueelbegeleider
Er is een verschil tussen uitvaartverzorgers en ritueelbegeleiders. We leggen het graag aan u uit; een uitvaartverzorger regelt alles rondom de uitvaart. Hij of zij maakt afspraken met u, met de locatie, met het vervoer en houdt het draaiboek in de gaten. Een ritueelbegeleider verzorgt de afscheidsceremonie. Naar aanleiding van gesprekken met u en andere naasten zorgt zij of hij ervoor dat de gesproken woorden tijdens de ceremonie dat zeggen wat u allen vindt passen bij de overledene. Fiore beschikt niet alleen over uitvaartverzorgers, maar ook over ritueelbegeleiders.

Afsluitend samenzijn
Na de afscheidsceremonie is een samenzijn met de aanwezigen een belangrijk onderdeel van het rouwproces. Het is fijn om even met iemand te spreken die u lang niet meer hebt gezien, samen herinneringen aan de overledene te delen en elkaar te troosten. Een vers kopje koffie, thee of een glaasje drinken hierbij is altijd fijn. Fiore helpt u graag met waar en hoe dit samenzijn verder wordt ingevuld.

Reportage
Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar tegenwoordig worden er soms film- en foto’s genomen tijdens de afscheidsceremonie. Dit geeft de nabestaanden een mooie tastbare herinnering aan een vaak emotioneel afscheid. De professionals waarmee Fiore werkt, verstaan hun vak en maken zich bijna onzichtbaar tijdens het maken van een reportage van de afscheidsceremonie. Daarnaast wordt de live-stream altijd vastgelegd en is voor een later moment ook beschikbaar voor u.