AFSCHEIDSHUIS

Intiem en stijlvol Afscheidshuis
In het intieme en stijlvolle afscheidshuis in Sint Hubert biedt Fiore nabestaanden de gelegenheid om op een prettige manier en in een stijlvolle, warme sfeer afscheid te nemen van hun dierbare. Het afscheidshuis voelt huiselijk en vertrouwd aan, als thuiskomen.

Sering
De rouwkamer Sering, aan de achterzijde van het huis, is 24 uur per dag toegankelijk voor nabestaanden. Dit noemen we ook wel de '24-uurskamer'. U krijgt de sleutel tot de eigen toegangsdeur van Sering en zo kunt u tot de begrafenis of crematie altijd terecht bij uw dierbare. U heeft tot aan de uitvaart exclusief en onbeperkt toegang en bezoekafspraken maken is dan ook niet nodig.
Sering is echt even uw eigen huiskamer op afstand. U kunt foto's en persoonlijke spulletjes bij uw dierbare neerzetten, uw eigen muziek aanzetten en een kopje koffie of thee nemen. Er is een toiletruimte, een gezellige zithoek en ook toegankelijk voor mindervaliden.

Lavendel & Hemelsleutel
In de kamer Lavendel, de ontmoetingsruimte aan de voorzijde, kunnen afscheidsdiensten worden verzorgd tot 30 personen. In de rouwkamer Hemelsleutel kan afscheid worden genomen op een afgesproken moment. Heeft u meer ruimte nodig? Dan steken we de straat over naar de kerk die tot onze beschikking staat, ook zonder een kerkelijk afscheid.

Voormalige pastorie
Nadat er 3 pastoors hebben gewoond is de voormalige pastorie aan Kerkpad 17 in Sint Hubert een tijd in gebruik geweest als woning. Toen Fiore Uitvaartzorg & Afscheidshuis in september 2014 de sleutel kreeg, is het mooie statige pand in ere hersteld en omgebouwd tot stijlvol afscheidshuis. Bij de verbouwing van het oude pand uit 1932, is aan alles gedacht, van de vereisten van justitie tot de mogelijkheid om rituele wassingen uit te voeren. Ook heeft een imam bevestigd dat de aangebrachte pijl echt naar Mekka wijst. Op deze manier kan iedereen in het Afscheidshuis terecht voor een respectvol afscheid.

De tuin
Achter het Afscheidshuis ligt een sfeervolle en rustige tuin. Onze tuin is geschikt om op een vrije en respectvolle manier een buitenviering, afscheidsbezoek of condoleancebijeenkomst te verzorgen. We bespreken graag met u de mogelijkheden.

Gedenkhoekje
In de tuin is een speciaal gedenkhoekje ingericht. Het is een plek waar u zich even kunt terugtrekken om uw dierbare te gedenken en een kaarsje aan te steken. U krijgt een boomschijf waar u iets op mag schrijven en mag plaatsen op een van de gedenkpalen.

Bereikbaarheid & parkeren
Afscheidshuis Fiore is gesitueerd in het historische centrum van het dorp Sint Hubert. Het is goed bereikbaar vanaf de A73 en biedt ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Ook is het toegankelijk voor mindervaliden en zijn er talrijke overnachtingsmogelijkheden in de landelijke omgeving.

Nieuwsgierig naar het Afscheidshuis? Maak een afspraak en we geven u graag een rondleiding.