Begraven of cremeren gemeente Boxmeer

Boxmeer heeft een algemene begraafplaats aan de Torenstraat in Sambeek. De algemene begraafplaats is voor overledenen van alle godsdiensten en bestaat uit een algemeen gedeelte en een gedeelte voor kinderen. Ook is er een urnenmuur, een urnenkolom en een strooiveld.

De aanvraag voor een grafuitgifte/plaatsen urnen via de gemeente geldt alleen voor de Algemene Begraafplaats. Wilt u een grafuitgifte of plaatsing van een urn aanvragen voor een andere begraafplaats, dan kunt u terecht bij de kerk van de betreffende begraafplaats. De nabestaanden van de overledene of een uitvaartonderneming kan de uitgifte of plaatsing aanvragen. Meestal vraagt de begrafenisondernemer om de grafuitgifte. Voor plaatsing van een urn in een graf of in de urnenmuur en het verstrooien van as kunnen nabestaanden contact opnemen met de gemeente.

Algemene begraafplaats Sambeek

De begraafplaats in Sambeek wordt flink onder handen genomen. Zo worden de paden en het groen opgeknapt en wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Er komen meer plekken voor het plaatsen van urnen en er komt een natuurbegraafplaats. Ook wordt er een nieuwe afscheidsruimte gebouwd.
De begraafplaats is in 1977 in gebruik genomen. In de loop van de jaren is er regelmatig het een en ander opgeknapt. De laatste jaren zijn verbeteringen opgeschort omdat er mogelijk een uitbreiding met onder andere een crematorium zou komen. Toen duidelijk werd dat dit niet doorging, konden er vervolgens nieuwe plannen worden gemaakt voor het opknappen van de begraafplaats.
Als alles volgens planning verloopt, worden de werkzaamheden in het najaar afgerond.
In bijgevoegd document krijgt u aan de hand van tekeningen een beeld hoe de de begraafplaats er uit komt te zien.

Rooms-katholieke begraafplaatsen Boxmeer

In de voormalige gemeente Boxmeer bevinden zich Rooms-katholieke begraafplaatsen in Sambeek, Maashees, Smakt, Vortum Mulem en in Boxmeer.

Kerkhof Boxmeer

Er zijn verschillende kerkhoven in de voormalige gemeente Boxmeer. Hieronder een overzicht van alle kerkhoven in de Boxmeer en omstreken.

  • kerkhof Beugen
  • kerkhof Oeffelt
  • kerkhof Overloon
  • kerkhof Rijkevoort
  • kerkhof Vierlingsbeek