Crematie regelen in Land van Cuijk en omgeving

Na het overlijden van een dierbare dienen de nabestaanden in korte tijd veel te regelen. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om het afscheid te organiseren. Wanneer de keuze voor crematie is gemaakt, dan komen daarna al snel een behoorlijk aantal vragen bovendrijven:

Neem vrijblijvend contact op

Zijn er wensen vastgelegd?

Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij op de hoogte zijn van hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Laat nabestaanden niet in onwetendheid achter. Tijdig kan alles over uw uitvaart, financiën en uitvaartverzekering in een wensenboekje worden gezet. Dit wensenboekje bewaart u bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijnde tijd met Fiore Uitvaartzorg bespreekt.

Informatie wensenboekje

Wat moeten de nabestaanden allemaal regelen?

Niet alles kan vooraf op papier worden gezet voor nabestaanden. Er blijven zaken die na het overlijden door hen moeten worden geregeld. Hieronder staan een aantal dingen waar u bij het regelen van een uitvaart aan moet denken nadat de huisarts, uitvaartverzorger en familie en naasten op de hoogte zijn gesteld.

 • Had de overledene een testament of wilsbeschikking? Inventariseer de wensen.
 • Is er sprake van een donorcodicil? Overleg met de huisarts de vervolgstappen.
 • Bespreek met de uitvaartverzorger de uitvaart.

Het inlichten van instanties is ook een taak voor nabestaanden. Wat dacht u van de werkgever of uitkeringsinstantie. Ook de bank of kredietverstrekker moet op de hoogte zijn en meer:

 • Doorlopende abonnementen, lidmaatschappen, goede doelen en automatische afschrijvingen.
 • Verzekeringen kunnen worden overgeschreven op een andere naam of worden stopgezet.
 • Denk ook aan zaken als: voogdij, verklaring erfrecht, verwijderen Social Media accounts.

Wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0485 – 47 00 00 of info@fioreuitvaartzorg.nl

Welke crematoria zijn er in de regio Land van Cuijk?

In de omgeving van gemeente Mill en Sint Hubert, vanouds onderdeel tot het Land van Cuijk, zijn meerdere crematoria zoals:

 • Crematorium Uden
 • Crematorium De Wende – Uden
 • Crematorium Waalstede – Nijmegen
 • Crematorium Jonkerbos – Nijmegen
 • Crematorium Boschhuizen – Venray
 • Crematorium Beuningen

Bij wie kunt u terecht in Land van Cuijk?

Bij Fiore Uitvaartzorg werken we op basis van menselijke waarden en respect voor ieder medemens. Oprecht meelevend en met toegewijde aandacht voor alles wat in korte tijd geregeld moet worden. We stellen ons als doel professionaliteit te combineren met persoonlijke betrokkenheid. Wij verzorgen de uitvaart van uw dierbare in een sfeer die past bij de overledene.

Met het intieme en stijlvolle Afscheidshuis Fiore stellen we nabestaanden in de gelegenheid om op intieme wijze en in een stijlvolle, warme sfeer afscheid te nemen van hun dierbare. In de rouwkamer "Hemelsleutel" kan afscheid worden genomen op een afgesproken moment.

De rouwkamer "Sering" aan de achterzijde van het pand is 24 uur per dag toegankelijk voor nabestaanden. Dit wordt ook de ’24-uurskamer’ genoemd. Zij krijgen de sleutel en kunnen tot de crematie hier altijd terecht.

Wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0485 – 47 00 00 of info@fioreuitvaartzorg.nl

Waar houdt u de plechtigheid?

Er zijn veel locaties mogelijk voor een afscheidsplechtigheid. Uw voorkeur en de grootte van het gezelschap spelen hierbij een belangrijke rol. Zo kunt u natuurlijk kiezen voor het crematorium of de kerk, maar ook voor een dorpshuis, theater, hotel, restaurant, landgoed, kasteel of in de tuin. Er zou op elke gewenste locatie een tent opgezet kunnen worden.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie kunnen erg variëren per crematorium en liggen tussen de €750 en €1.550 euro. Voor kinderen wordt in veel gevallen een lager tarief gehanteerd. In dit bedrag zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • De beschikking over een familiekamer waar de familie voor de plechtigheid plaats kan nemen. Gebruik van de aula voor de plechtigheid, inclusief gebruik van een muziekinstallatie.
 • Gebruik van de koffiekamer voor condoleances, bediening, consumpties.
 • De crematie, alsmede de asurn met daarin de as van de overledene. 

Neem vrijblijvend contact op